kinderyoga
lessen
kinderfeestje
het logo
foto's

Door wie worden de lessen gegeven?

De lessen zullen worden gegeven door Florien Visser. Met veel plezier volgde zij een cursus kinderyoga bij Helen Purperhart en behaalde in mei 2005 haar certificaat.
Florien: " Twee jaar geleden werd er tijdens een yogales gevraagd of er door de docente ook kinderyoga werd gegeven. Dit was niet het geval, maar ze vertelde dat er wel veel vraag naar was. Ik wilde altijd al graag met kinderen werken en toen ik het woord "kinderyoga" hoorde, voelde ik een enorme kriebel in mijn buik en dacht meteen: dat wil ik gaan doen!

Omdat we in een tijd leven waarin de aandacht continue naar buiten wordt getrokken, is het voor  (zowel volwassenen als) kinderen erg belangrijk om een moment te hebben waarin de aandacht weer even naar binnen gericht kan worden. En dat is wat er gebeurt tijdens het beoefenen van yoga.
Het is ontzettend leuk om tijdens de les te zien hoe kinderen reageren op bewustwordingen in en van hun lichaam. Sommige kinderen passen bepaalde oefeningen thuis of op school toe, of "blazen hun drukke gedachtes weg in een ballon", als ze 's avonds in bed liggen en niet kunnen slapen.
Het belangrijkste is dat ze tijdens een uur kinderyoga plezier beleven en lekker kind kunnen zijn!

Vlak voor de eerste les van SamSam begon (in maart 2006), wilde een jongetje graag weten of er ook nog andere jongetjes zouden komen, of alleen maar meisjes… Nou, hij werd gerustgesteld want het merendeel van de aanmeldingen tot nu toe zijn jongens! Yoga is dus zeker geen "meiden ding" en dat vind ik erg leuk om te ervaren, alhoewel ik wel streef naar groepen die in balans zijn met ongeveer hetzelfde aantal jongens als meisjes."

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

Mei 2008. Op dit moment vinden er geen lessen op vaste tijdstippen plaats. Wel kunnen er aanvragen voor o.a. privé lessen thuis, kinderfeestjes, lessen op school (ook aan groepen docenten of aan tieners), of voor de naschoolse kinderopvang worden gedaan.

Wat zijn de kosten?

Wilt u meer informatie of wilt u uw kind aanmelden?
Bel dan 06-53861712 of mail dan naar:
info@kinderyoga-samsam.nl